Mevr. Bosch van Drakestein Brouwers

In Memoriam

Mevrouw Marie-Anne Jacqueline Bosch van Drakestein- Brouwers is geboren in Meerssen op 16 oktober 1924 en overleden in Culemborg op 95 jarige leeftijd op 18 februari 2020.

Zij groeide op in Beesel in een gezin met 3 kinderen. Haar vader was lid van de Schutterij van Beesel en jarenlang voorzitter van deze schutterij.

Zij heeft ook deelgenomen aan het Draaksteken in Beesel als hofdame.

Zij is getrouwd in april 1955 met Jonkheer René Paul  IGNACE Ghislain Bosch van Drakestein en zij gingen wonen op het landgoed Nieuw-Amelisweerd. Hier zijn hun zonen Jean Marie en René geboren.

Op 11 juni 1995 is zij lid geworden van de Schutterij –Broederschap Sint Georgius en Sint Sebastianus Beesel en werd zij benoemd tot raadsvrouwe van deze Schutterij. Op 25 november 2003 is zij benoemd tot Beschermvrouwe van onze Schutterij.

Zij heeft haar taak als raadsvrouwe en later als beschermvrouwe zeer serieus genomen en was altijd aanwezig tijdens officiële bijeenkomsten van de Schutterij.

De broederschap van de Schutterij bevond zich diep in haar hart.

Zelfs op hoge leeftijd kwam ze naar de bijeenkomsten toe en verzorgde soms ook het koningszilver.

De Schutterij is haar veel dank verschuldigd.

Juni 2018 is zij gevallen en brak haar heup. Zij ging naar het ziekenhuis en vandaar is zij opgenomen in een verzorgingshuis in Culemborg in de omgeving van haar jongste zoon, mede om reden dat zij steeds meer in het verleden leefde.

Zij heeft in Culemborg een goede verzorging gehad en voelde zich daar op haar plaats.

1 week geleden brak zij opnieuw haar heup, de toestand verslechterde snel en afgelopen dinsdag is zij overleden.

Op carnavalsmaandag 24 februari 2020 is haar afscheid in de Carolus Borromeüskerk in Soesterberg waarna zij begraven wordt op de familiebegraafplaats bij de kerk.

Wij wensen de familie veel sterkte toe. Ook Beesel en de schutters zullen haar missen.

Mevrouw Bosch van Drakestein, rust in vrede, adieu tot ziens bij God.